تفاوت های هارد دیسک کامپیوتر دسکتاپ با هارد سرور

هارد دیسک سرور

تفاوت های هارد دیسک کامپیوتر دسکتاپ با هارد سرور

مقدمه

تفاوت های هارد دیسک کامپیوتر دسکتاپ با هارد سرور. هارد دیسک در معنای لغوی به معنای دیسک سخت است. هارد قطعه ای متشکل از چند صفحه مغناطیسی است که اطلاعات بصورت دیجیتالی روی آن ها قرار می گیرد. در زبان مهندسی و تخصصی به هارد HDD نیز گفته می شود. تمام کامپیوترها، لپ تاپ ها، دوربین های مداربسته و به صورت خلاصه هر وسیله ای که قابلیت ذخیره اطلاعات دیجیتالی در خود را داشته باشد، قطعاً دارای هارد است. هر چند به تناسب نوع دستگاه نوع هاردی که درون آن نصب است نیز متفاوت خواهد بود. هارد ها با ظرفیت های مختلفی به بازار عرضه می شوند که قطعاً هرچه ظرفیت هارد بالاتر باشد به این معناست که حجم اطلاعات بیشتری را در خود جای خواهد داد.

سرورها نیز به عنوان کامپیوتر های مادر در شبکه های کامپیوتری نیاز به هارد سرور برای ذخیره اطلاعات دارند. سرور ها به دلیل اینکه باید جوابگوی حجم زیادی از تبادل اطلاعات باشند نیاز به هارد هایی با بالاترین سرعت و بیشترین حجم ممکن را دارند.

انواع هارد از نظر ساختار

هارد ها را می توان به چهار نوعIDE ، SATA، SSD و SCSI تقسیم  بندی کرد. در ادامه به صورت مختصر این چهار نوع را معرفی می کنیم  :

هارد IDE

هارد های IDE که امروزه دیگر کمتر شاهد استفاده از آن ها هستیم، دارای کابل های موازی هستند که همزمان قادر به ارسال و دریافت اطلاعات می باشند. سرعت انتقال اطلاعات در این نوع هارد حداکثر تا ۱۳۳ مگابایت است.

هارد SATA

هارد های SATA که نسل بعدی دیسک های سخت هستند در اواخر سال ۲۰۰۲ وارد بازار شدند. سرعت انتقال بالاتر این هارد ها نسبت به همنوعان IDE خود باعث شد که آنها به سرعت بتوانند جایشان را در بازار باز کرده و هارد های IDE رو کنار بزنند. سرعت انتقال اطلاعات که در این نوع هارد به ۶۰۰ مگابایت می رسد و همچنین کوچک تر بودن اندازه خروجی آنها به روی مادربرد ها از مزایای مهم این نوع نسبت به نسل قبلی IDE ها می باشد. همچنین به دلیل قیمت مناسبی که هارد های  SATA نسبت به کارایی شان دارند عموماً به عنوان هارد سرور انتخاب می شوند.

هارد  SCSI

هاردهای SCSI که طراحی آن ها توسط شرکت اپل انجام شده به آن دسته از هارد هایی گفته می شود که دارای سوکت ورودی برای وصل شدن به چاپگر , هارد های دیگر و هر چیزی که دارای سوکت خروجی SCSI است، می باشد. این نوع هارد ها توانایی اتصال مستقیم به RAM بدون اینکه CPU را در نظر بگیرند دارند. این نوع هاردها بیشتر برای سرورهای بزرگ با حجم انتقال داده بالا مناسب بوده و برای کاربری شخصی مناسب نیستند .

هارد SAS

هارد های SAS در واقع مدل پیشرفته تر از همان هارد های SCSI هستند که سرعت انتقال اطلاعاتی در حدود بیش از ۷۵۰ مگابایت دارد. این نوع از تمام مدل های قبلی که ذکر شد در زمینه سرعت انتقال ، سریعتر بوده اما به همان اندازه که این هاردها از انواع قبلی بهتر هستند، به همان اندازه گران تر نیز می باشند. به همین دلیل است که کمتر در کامپیوتر های شخصی و سیستم کاربران عمومی از این نوع هارد استفاده می شود و بیشتر می توان گفت این نوع هاردها به صورت تخصصی، انتخاب مناسبی برای سرور خواهند بود .

انواع هارد

بیشتر سرورهایی که امروزه در بازار به فروش می رسد از هارد دیسک های نوع SATA یا SAS استفاده می کنند. SAS ها از یک Serial Bus یا باس ترتیبی استفاده می کنند و می توانند در صورت استفاده از دستگاه های Port Expander تا 65535 عدد دستگاه را پشتیبانی کنند. استفاده از Serial Bus ها در درایو های SAS نه تنها به این معنی است که تعداد بیشتری دستگاه می توانند به آن متصل شوند بلکه سرعت throughput بیشتری را نیز فراهم می کند.

تفاوت های هارد دیسک کامپیوتر دسکتاپ با هارد سرور

همانطور که خود شما هم می دانید بیشتر PC ها و کامپیوترهای دسکتاپ امروزی از هارد دیسک های SATA استفاده می کنند. هارد دیسک ها SATA ای که برای سرورها مورد استفاده قرار میگیرد نیز تا حدود زیادی به همین هارد دیسک ها شباهت دارند. هر دوی این نوع هارد دیسک ها از Controller های مشابهی استفاده می کنند، ضمن اینکه هر دوی آنها در اندازه های 3.5 اینچی موجود هستند.

نکته در اینجاست که با اینکه این تشابه در میان این دو هارد دیسک وجود دارد، ممکن است با خود فکر کنید که چرا قیمت هارد دیسک های سرور اینقدر گرانتر از هارد دیسک های سرور است! و آیا من می توانم به جای استفاده از یک هارد دیسک سرور، از یک هارد دیسک Desktop با همان مشخصات بر روی سرور استفاده کنم یا نه؟

در بسیاری از موارد سرورها هارد دیسک های SATA موجود بر روی Desktop ها را شناسایی کرده و می توانند از آنها استفاده کنند. البته این مورد بیشتر زمانی امکان پذیر است که سرورها از اتصال های استانداردی برای هارد درایو های خود استفاده کنند، در بسیاری از موارد تولید کنندگان سرور به گونه ای رابط ها یا همان اتصالات هارد دیسک را طراحی می کنند که صرفا هارد دیسک هایی بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند که یا خود شرکت تولید کننده آنها را ساخته است و یا بر اساس استاندارد شخصی شرکت سازنده تولید شده اند و در اینجاست که تا حدودی در جابجایی این نوع هارد دیسک ها دچار مشکل خواهیم شد.

چرا باید برای خرید هارد سرور هزینه کرد؟

خوب با تمام این تفاسیر هنوز این مسئله وجود دارد که چرا ما بایستی برای خرید هارد سرور اینقدر هزینه کنیم، در صورتیکه می توان با انجام یک سری تبدیلات و یا جابجایی ها، هارد یک PC را جایگزین هارد سرور کرد؟ برای اینکه شما همیشه هارد ویژه سرور را خریداری کرده و کمی هزینه بیشتر در این رابطه انجام دهید دو دلیل مهم وجود دارد: اولین دلیل اینه که هارد درایو هایی که مخصوص سرورها ساخته می شوند به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند هر روز هفته و 365 روز در سال بصورت بدون وقفه کار کنند.

به اصطلاح به این نوع ساختار duty cycle یا چرخه وظیفه گفته می شود. اما همین duty cycle برای هارد های SATA ای که بر روی Desktop ها و PC ها قرار می گیرند به گونه ای طراحی شده است که صرفا 20 تا 30 درصد از زمان در طی سال را بتوانند بدون وقفه کار کنند. جالب اینجاست بدانید که Duty Cycle در سرورها حتی به مرز 100 درصد هم می رسد و این امر اصلا بعید نیست.

با این تفاسیری که گفته شد بایستی متوجه این موضوع شده باشید که اگر از هارد درایو های کامپیوترهای Desktop و PC به عنوان هارد درایو سرور استفاده کنید، این هارد درایو چندان قابل اتکا نبوده و به احتمال زیاد به مرور زمان دچار مشکل شده و کار شما را دچار اختلال خواهد کرد.

هارد سرور

استفاده از هارد معمولی روی سرور

شما می توانید از هارد معمولی در سرورهایی استفاده کنید که سرویس های چندان با اهمیتی بر روی خود نداشته و یا بار کاری زیادی بر روی آن ها قرار ندارد.

استفاده از این هارد ها در ایران خیلی بیشتر از کشورهای دیگر است و توجیه عقلانی آن هم این است که هزینه سالیانه تعویض اینگونه هارد دیسک ها در مقایسه با خرید هارد درایو های مخصوص سرور کمتر است. در نهایت این بحث به شما پیشنهاد می کنم که همیشه برای سرورهای خود از هارد دیسک های مخصوص سرور استفاده کنید، این هارد دیسک ها ضمن اینکه دارای کیفیت بهتری هستند برای استفاده در سرورهایی با حساسیت کاری بالا طراحی شده اند و شک نکنید که زمانی که به علت سهل انگاری سرورهای شما دچار مشکل بشوند این موضوع را حتما به خاطر خواهید داشت.

استفاده همزمان از هارد معمولی و سرور

نکته یا دلیل دومی که شما بایستی بدانید این است که هیچوقت نبایستی از هارد دیسک های Desktop و PC همزمان با هارد دیسک های سروری بصورت همزمان بر روی یک سرور استفاده کنید و در واقع نبایستی این دو را با همدیگر Mix کنید. هارد دیسک های سروری و هارد دیسک های PC و Desktop از timeout value های متفاوتی استفاده می کنند، این تفاوت میتواند براحتی فرآیند ورود و خروج یا همان نوشتن و خواند اطلاعات را که همان IO می باشد را دچار مشکل های زیادی کند، این تفاوت و مشکلات را شما می توانید بصورت محسوس در ساختار های RAID مشاهده کنید.

تفاوت هارد های Enterprise در مقایسه با Desktop

سیستم های Desktop معمولاً بر اجرای برنامه های کاربردی تمرکز دارند که بار دیسک آنها (Disk I/O) شامل بار سیستم عامل و همچنین بار برنامه های در حال اجرا می باشد.

هارد دیسک های رده Enterprise علاوه بر تحمل بار سیستم عامل و برنامه های اجرایی ممکن است وظیفه سرویس دهی به کابران شبکه را نیز بر عهده داشته باشند که این مورد نیازمند ظرفیت های بالای ذخیره سازی اطلاعات و همچنین قابلیت اطمینان (reliable) و دسترسی (available) می باشد.

مدل های متفاوت استفاده یا کاربری برای سیستم های Desktop و Enterprise باعث شده است که این سیستم ها نیازهای گوناگونی در زمینه نوع هارد دیسک داشته باشند، برآوردن این نیازها تاثیر زیادی بر طراحی هارد دیسک ها دارد. در جدول زیر رئوس مطالب مربوط به نیازمندی های مختلف حوزه Desktop و Enterprise ذکر شده است. هر کدام از نیازها در قسمت های بعد توضیح داده می شود.

برای دستیابی به نیازهای واقعی کاربران برخی از سازندگان هارد دیسک، تفاوت های اساسی مابین طراحی هارد دیسک های کلاس Desktop و Enterprise قائل می شوند. در این جا هدف بررسی کلی تفاوت ها است و از بیان جرئیات خودداری می شود. شرکت های مختلف راهکارهای متفاوتی برای بعضی از نیازها داشته باشند که در اینجا قابل بررسی نیستند. به همین دلیل ممکن است برخی از هارد دیسک های رده Desktop دارای خصوصیاتی از رده Enterprise باشند و همچنین برخی هارد دیسک های رده Enterprise فاقد یکی از خصوصیات حرفه ای در این رده باشد.

قابلیت استفاده مفید و بارکاری

سیستم های رده Desktop معمولاً شامل یک هارد دیسک یا نهایتاً دو هارد دیسک آینه ای (mirror) می باشند و طراحی آنها به گونه ایست که بار زیادی را تحمل نمی کنند. درایو محلی فقط در زمان هایی استفاده می شودکه برنامه اجرایی یا فایل swap نیاز به دیتای خاصی دارد و یا دیتا از طریق برنامه یا سیستم عامل بر روی آن ذخیره می شود. همچنین سیستم در زمان های غیر کاری و آخر هفته خاموش است و در زمان های کاری نیز مدت زیادی به حالت بیکار (idle) می ماند.

بر عکس حالت قبل یک سیستم Enterprise ممکن است تعداد زیادی هارد را کنترل کند که این تعداد برای حجم معینی از ذخیره سازی و سطحی از افزونگی استفاده می شوند. برای مثال یک سیستم ممکن است از ۴ درایو بصورت Raid10 برای سیستم عامل و چندین درایو دیگر بصورت Raid5 یا Raid6 برای نگهداری دیتای کلاینت ها استفاده کند.

یک سیستم Enterprise نه تنها موظف به اجرای سیستم عامل و برنامه های محلی خودش است بلکه بایستی توانایی پاسخگویی به درخواست های کلاینت ها در ۱۰۰ درصد مواقع را نیز داشته باشد. همچنین در مواقع کم باری این سیستم بایستی اعمال دیگری همانند پیداکردن خطای دیسک ها، پشتیبان گیری و یا سایر کارهای تعمیراتی را انجام دهد. بار کاری Enterprise تاثیر زیادی در فرسودگی قسمت های مکانیکی هاردها از جمله یاتاقانها، موتورها و … دارد که باعث ایجاد حرارت و لرزش های بیشتری می شود. طبیعتاً با این شرایط هارد دیسک های Enterprise بایستی دارای طراحی ویژه در قسمت های مکانیکی و همچنین نرم افزاری (firmware) باشند تا بتوانند شرکت این بار کاری را تحمل نمایند.

کارایی

درایوهای ویژه سیستم های Enterprise دارای خصوصیاتی هستند تا سرعت دسترسی را بالا برده و از طرفی زمان دسترسی را کم کنند. این خصوصیات شامل مگنت های قوی تر، دور دیسک بالاتر و مدارهای الکترونیکی با مقدار cache بیشتر و میکروپروسسورهای پرسرعت تر می باشد.

قابلیت اطمینان (Reliability)

درایوهای ویژه سیستم های Enterprise دارای خصوصیاتی هستند تا سرعت دسترسی را بالا برده و از طرفی زمان دسترسی را کم کنند. این خصوصیات شامل مگنت های قوی تر، دور دیسک بالاتر و مدارهای الکترونیکی با مقدار cache بیشتر و میکروپروسسورهای پرسرعت تر می باشد. در بیان تفاوت های هارد دیسک کامپیوتر دسکتاپ با هارد سرور قابلیت اطمینان عامی مهمی است.

هارد سرور

بازیابی سکتورهای خراب

از آنجا که معمولاً بر روی یک سیستم Desktop تنها یک هارد دیسک قرار گرفته است. در نتیجه سکتور خراب ممکن است به از کار افتادن سیستم عامل یا برنامه منجر شود. معمولاً سیستم های Desktop دارای سیستم online پشتیبان گیری از سکتور خراب نمی باشند.

درایوهای Desktop برای بازیابی دیتایی که دارای سکتور خراب می باشند قبل از اینکه پیغام “خطای خواندن بدون امکان بازیابی” دهد سعی می کنند که سکتور خراب را چندین مرتبه متوالی بخوانند. در حین این اعمال ممکن است درایو از دسترس خارج شود و در اجرای برنامه ها وقفه ایجاد گردد. این عمل گاهی تا چندین دقیقه زمان خواهد برد و در این مدت دستورات به وقفه خواهند خورد.

وقفه های طولانی در سیستم های Enterprise غیر قابل قبول هستند زیرا کار تعداد زیادی کاربر را تحت تاثیر قرار خواهد داد و همچنین سیستم های RAID که در این حوزه متداول هستند نسبت به ایجاد وقفه در یک هارد دیسک متاثر خواهند شد. یکی از خصوصیات هارد دیسک های Enterprise زمان کم برای اجرای فرامین می باشد. هنگامی که یک درایو در اثر ایجاد یک سکتور خراب به وقفه می خورد، درایو سعی می کند عمل بازیابی را در صورت امکان از طریق اطلاعات checksum انجام دهد. چنانچه این عمل موفقیت آمیز نباشد هارد دیسک، کنترلر را خبر می کند و کنترلر سعی می کند اطلاعات خراب شده را از طریق سایر دیسک ها بازیابی کند.

البته این عمل در سیستم های RAID و با در نظر گرفتن افزونگی قابل انجام است. درایوهای Desktop با وقفه های متجاوز از ۳۰ ثانیه نبایستی در سیستم های Enterprise استفاده شوند زیرا استفاده از این دیسک ها می تواند منجر به offline شدن و یا از کار افتادن سیستم عامل و برنامه ها یا خطای صفحه آبی گردد.

لرزشهای چرخشی (Rotational Vibration)

یکی دیگر از تفاوت های هارد دیسک کامپیوتر دسکتاپ با هارد سرور لرزشهای چرخشی است. لرزش های چرخشی بر اساس تعداد دور در هر ثانیه اندازه گیری می شود. منبع لرزش هایی که ممکن است عملکرد درایو را تحت تاثیر قرار دهند از سایر قطعات مکانیکی یک سیستم نشأت می گیرد که شامل هاردهای مجاور و فن ها می باشد. لرزش های ناشی از فن ها می تواند از طریق کیس یک سیستم به هارد منتقل شود و همین طور لرزش هارد به هاردهای مجاور و به صورت انعکاسی از طریق سیستم به خودش منتقل می شود. مشکل لرزش این است که هنگام خواندن یا نوشتن اطلاعات می تواند هد را از تراک اصلی دیتا جابجا کند و باعث اختلال گردد.

اگر این لرزش به نحوی جبران نشود امکان اینکه اطلاعات از تراک اصلی خوانده یا نوشته نشود وجود دارد که باعث خراب شدن تراک های مجاور در حالت نوشتن دیتا و خواندن اطلاعات نادرست در حالت خواندن می شود.

مکانیزم خاصی در هارد دیسک های Enterprise وجود دارد که این لرزش ها را تا حد زیادی جبران می کند. این کار به وسیله تشخیص جهت لرزش درایو، موقعیت هد و تراک انجام می شود. واکنش درایو در این حالت این است که سعی می کند بازوی محرک را محکم تر حرکت دهد یا سعی می کند در دور بعدی موتور به مکان مورد نظر دسترسی پیدا کند. بعضی از روش های جبرانی باعث اتلاف وقت و در نتیجه پایین آمدن کارایی هارد می شود که گاهی تا ۹۰ درصد افت را در تست ها نشان می دهد. مقدار افت به فرکانس و قدرت لرزش بستگی دارد.

توانایی تشخیص خطا

اکثر درایوها چندین منطقه ویژه برای نگهداری اطلاعات فرمان (servo wedges) بر روی نقاط خالی از اطلاعات یک تراک دارند. یکی از وظایف firmware هر درایو، مانیتور پیوسته این اطلاعات است تا موقعیت هد نسبت به تراک را مشخص کند. چنانچه هرگونه misalignment که به معنی قرار نگرفتن هد در مکان مورد نظر است توسط firmware تشخیص داده شود عمل نوشتن یا خواندن به وقفه خواهد خورد تا در دور بعدی هد به مکان مورد نظر برسد. هارد دیسک های رده  Desktop تعداد کمتری از اطلاعات فرمان یا servo wedge را بر روی تراک نگهداری می کند و یا تنها یک پروسسور برای اعمال دیتا و servo دارند.

با یک پروسسور درایو قادر به انجام اعمال servo در هنگام نوشتن نیست. به عبارتی این هارد دیسک ها در مقابل لرزش ها مصونیت کمتری دارند و در firmware آنها نیز الگوریتم های ساده تری استفاده شده است که در نتیجه کارایی هارد در مقابل این خطاها کمتر می شود. اغلب هاردهای enterprise دارای دو پروسسور مجزا برای اعمال دیتا و servo هستند و در firmware آنها نیز الگوریتم های ویژه ای برای جبران سازی این خطاها دیده شده است.

سنسورهای آشکارسازی لرزش

اغلب هارد دیسک های Enterprise دارای سنسورهای خاص برای آشکارسازی لرزش ها در برد الکترونیکی هارد دیسک هستند. این سنسورها قادر به تشخیص حرکت هارد دیسک در هنگام تغییر موقعیت هد توسط servo می باشند که روش مطمئن تری برای قرار دادن هد در موقعیت مناسب فراهم می کند. همچنین زمان بهتری برای نوشتن یا خواندن اطلاعات تعیین می گردد. هارد دیسک های Enterprise دارای یک سیستم فیدبک مابین هد مغناطیسی و بازوهای محرک هستند که باعث تشخیص بهتر لرزش ها و واکنش بهتر می شود.

تفاوت SSD های سرور و SSD های دسکتاپ

تفاوت های هارد دیسک کامپیوتر دسکتاپ با هارد سرور

این سوال احتمالا برای خیلی از ادمین های مجازی سازی پیش آمده که چرا قیمت SSD ها اینقدر متفاوت هستش. مخصوصا زمانی که در قابلیت های این دیسک ها بین دو مدل دسکتاپ و سروری تفاوت ظاهری نیست.

ابتدا باید در این حد بدانیم که دیسک های SSD مدل سروری برای کارهای بسیار سنگین ایجاد شده اند ولی SSD های دسکتاپی برای کارهای روزانه یک کاربر معمولی ایجاد شده اند. این تغییر در تعداد IOPS و مقدار توانایی Read/Write نیست بلکه جنس حافظه هایی است که در SSD ها استفاده می شود. در SSD سروری جنس حافظه، Firmware و کنترلر ها کاملا متفاوت می باشد.

در SSD های سروری مقدار بار قابل تحمل، حجم کار، زمان زیر بار بودن، جنس کنترلر و رم ها کاملا با SSD های دسکتاپی متفاوت می باشد. با توجه به اطلاعات بالا احتیاج است تا انواع مدل های SSD را بررسی کنیم.

مدل های  SSD:

  • SLC Single-Level Cells
  • MLC Multi-Level Cells
  • TLC Triple-Level Cells
SLC:

این مدل SSD ها به گونه ای طراحی شده اند که هر سلول آنها قابلیت شکل گیری 2 حالت را دارا می باشد که بدین معنی است که هر سلول یا می تواند یک بیت از اطلاعات را ذخیره کند و یا یک بیت خالی صفر در داخل آنها باشد. این روش باعث می شود که احتمال بروز خطا کاهش یابد. اکثر SSD های خانگی بدین صورت هستند.

MLC:

این مدل SSD ها به گونه طراحی شده اند که هر سلول آنها قابلیت شکل گیری 4 حالت را دارا می باشند که این تکنولوژی با همان تعداد ترانزیستور می باشد (ترانزیستوری به دیسک SSD اضافه نمی شود) یعنی شما می توانید یا دو بیت از اطلاعات را در داخل آنها ذخیره سازی کنید و با دو بیت خالی صفر در داخل آنها وجود داشته باشد. این روش حاشیه خالیه هر ترانزیستور را کاهش می دهد که باعث افزایش سرعت شده ولی از طرفی احتمال بروز خطا را بالا می برد. اغلب SSD های سروری از این مدل می باشند.

TLC:

این مدل SSD به گونه ای طراحی شده اند که توانایی گنجایش 6 حالت را در یک سلول دارا می باشند بدین معنی که یا 3 بیت اطلاعات در داخل آنها ذخیره سازی کنند و یا 3 بیت صفر در داخل هر سلول وجود داشته باشد. اما در نظر داشته باشید که در این مدل حاشیه خالی هر سلول بسیار کاهش پیدا می کند که به معنی بالا رفتن چشم گیر احتمال بروز خطا در SSD می باشد. این مدل SSD ها بیشتر در کاربری های محدودتری استفاده می شوند مانند MP3 Player و موبایل و تبلت.

با تمام این صحبت ها لازم است تا نکته دیگری را هم برای درک بهتر تفاوت قیمت بین SSD های سرور و دسکتاپ بدانیم و آن هم اصطلاحی با نام Write-Cycle می باشد.

SLC-MLC-TLC

Write-Cycle

Write-Cycle: اغلب SSD های موجود از سال 2009 به بعد از مدل NAND یا همان Non-Volatile مموری می باشد که به دو معنی است:

در صورت قطعی برق بیت ها از دست نمی روند.

برای ذخیره سازی به برق احتیاج ندارد.

تمامی این NAND ها با مشکلی مواجه هستند که Write-Cycle نامیده می شود بدین معنی که تمامی این دیسک های SSD مقدار دفعات نوشتن محدودی دارند و بعد از آن تعدا دفعات باید SSD را دور انداخت و SSD جدیدی خریداری کرد، اصطلاحا زمانی که تعداد دفعات Write یک دیسک SSD تمام می شود به آن دیسک Wear Out می گویند.

در SSD های سروری یا به اصطلاح Enterprise مواد به کار رفته در ساخت این دیسک بسیار خوب می باشند تا بتوانند Write-Cycle بالاتری به سرور ها و دیتا سنتر ها ارائه کنند و این دلیل گرانی این دیسک ها می باشد.

نتیجه

در این مقاله تفاوت های هارد دیسک کامپیوتر دسکتاپ با هارد سرور بیان شد. همانطوری که مشاهده کردید بحث در خصوص دستگاه های ذخیره سازی سروری یا همان Server Storage ها بسیار زیاد و گسترده است، در همین مقاله شما تا حدودی تفاوت بین هارد دیسک های سروری و هارد دیسک های PC و Desktop را درک کردید و متوجه شدید که چه عواملی باعث تفاوت در قیمت و همچنین استفاده از هر کدام از این نوع هارد دیسک ها می باشند.

5/5 - (2 امتیاز)

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!