رم چیست؟

Ram server HPE

رم چیست؟

ram (رم) نام خلاصه شده ای برای random access memory می باشد نوعی از حافظه کامپیوتری که میتوان به اطلاعات آن حافظه به صورت مستقیم و بدون واسطه دسترسی پیدا کرد. به اینگونه که دسترسی به اطلاعات منوط به خواندن اطلاعات نوشته شده قبل از آن بایت نباشد. رم معمول ترین نوع حافظه ایست که در کامپیوتر ها یافت میشود میباشد مانند انواع چاپگرها، موبایل ها و غیره.

(DRAM (Dynamic Random Access Memory

کلمه داینامیک بیان کننده این موضوع است که در این نوع حافظه باید به صورت دائم اطلاعات درون آن به روز رسانی شود تا محتوای آن پاک نشود.

(SRAM (Static Random Access Memory

واژه استاتیک در این نمونه از رم ها بدین معنی می باشد که این نوع رم بر خلاف DRAM برای نگهداری از اطلاعات نیازی به بروزرسانی ندارد.

تفاوت این دو مدل Ram server به نحوه نگهداری داده ها بر میگردد. با اینکه DRAM ها در بازار بسیار معمول تر هستند ولی از لحاظ سرعت SRAM ها سریعتر هستند. DRAMها نیاز دارند تا هزاران بار در هر ثانیه بازیابی شوند در حالی که SRAM ها اینگونه نیستند که همین موضوع سبب میشود که آنها در دسترسی به اطلاعات سریعتر از DRAM ها باشند.

زمان دسترسی به اطلاعات(access time) در DRAM حدود 60 نانو ثانیه است در حالی که در SRAM ها این زمان به حدود 10 نانو ثانیه تقلیل یافته است. با اینکه SRAM سرعت بسیار بالاتری نسبت به DRAM دارد، ولی به دلیل قیمت بالا به نسبت خیلی کمتری از DRAM ها استفاده میگردد.  هر دو نوع از این رم ها موقتی (volatile) میباشند به این معنی که به محض اینکه برق آنها قطع شود محتوای خود را از دست میدهند.

برای انتخاب رم HPE موارد زیر را به خاطر داشته باشید:

  • توانایی شاسی سرور شما برای پشتیبانی از ram رم چقدر است؟
  • باس مناسب برای کار با پردازنده شما چقدر است، دقت کنید که همتراز بودن باس بسیار مهم است.
  • چه تعداد اسلات رمی می توانید استفاده کنید و آیا باید تعداد آن ها زوج باشد؟
  • حجم متناسب برای کار شما چقدر است؟
  •  برند سازنده ram رم چقدر خوشنام است.
  • تا چه حد رمی را می توانید بر روی سرور خودتان نصب کنید.

این اطلاعات را می توانید از سایت و یا کاتالوگ Ram server به دست بیاورید.

در صورت استفاده از ram رم، با سرعت های متفاوت، همیشه سرعت کار رایانه بر روی کمترین مقدار تنظیم می شود.

Loading

5/5 - (1 امتیاز)

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!